Flytt och utförsäljning.

Jag håller på med flytten till min nya affärslokal, varför jag
säljer ut det som är kvar på Esplandaen 20 för:
böcker i mina hyllor prissatta till 40 kr eller mer för 20kr/st,
böcker i mina hyllor prissatta under 40 kr till halva priset,
skivor och serier i backar och lådor med 25% rabatt och
en del pocket och skivor för 5 kr/st.
gäller till dess annat anges.

En kort historia om ett litet antikvariat.

Året var 1985, datum skrevs den 14:e mars, en torsdag om jag minns rätt.

Det var en spännande dag för oss tre som för första gången öppnade vår gemensamma butik. Klockan 16:00 skedde det, då butiken skulle skötas på vår fritid. Veckan före hade skyltfönstret fyllts och en skylt med våra öppettider satts på ytterdörren.

Förväntan och framför allt farhågor hade vi inför öppnandet, "tänk om ingen kommer", "har vi satt vettiga priser" och liknande tankar hade åtminstone jag drabbats av under veckan innan och inför denna dag.

Ett par inköp hade vi gjort men mestadels bestod utbudet av egna dubbletter, av böcker, skivor och serier, som vi kunde avvara. Det blev knappt två bokhyllor med böcker, ett par backar med LP-skivor och ett femtiotal serietidningar, inget stort urval, men en början.

När jag gick runt hörnet på grannhuset såg jag två personer i närheten av vår dörr, våra första kunder. En äldre herre som tidigare haft en bokhandel i stan och som blev en trogen kund under många år, och en liten kille på sju eller åtta år som fortfarande hälsar på när han är hemma och skickar e-brev eller SMS var eller varannan månad.

Sen dess har antalet kunder varierat, kommit och gått, men stadigt ökat. Detsamma gäller varor, så mycket att jag varit tvungen att rensa kraftigt bland dessa på senare tid.

Efter drygt ett år lämnade en av grundarna företaget och för drygt två år sen gick min långvarige vän och kompanjon bort, så nu är det bara jag kvar, men idén att tillhandahålla böcker, serier och skivor som annars inte finns att tillgå, till folk i trakten försöker jag bevara. Nu är det många som kommer längre ifrån och det kommer både brev- och telefonförfrågningar från andra håll, vilket är välkommet.

Förändringar sker med eller utan planering, de förändringar som är planerade består dels av denna hemsida och inom kort kommer jag att erbjuda ett urval böcker via Bokbörsen. Sen får vi se.

Oavsett förändringar kommer jag i möjligaste mån att hålla butiken öppen de tider som anges i sidans inledning.

Det kan ibland bli trångt bland varor och kunder men ändå alltid trivsamt.

Så välkommen till mig på Lidköpings Antikvariat om du har vägarna förbi.

Urban Henriksson

Öppettider
Torsdag & fredag 16:00-18:00,
lördag: 09:00-13:00.

Ändrade öppettider:
Lördag 2:e december har jag stängt pga flytten, men
Söndagen den 3:e december har jag öppet
Kinnegatan 14 kl 12:00-16:00

 

Nyheter

Nu har vi en hemsida

2016-10-31

Idag har vår hemsida lanserats.

Nyhetsarkivet